Bubuka bahan optik umum

Léngkah munggaran dina prosés manufaktur optik nyaéta milih bahan optik anu cocog.Parameter optik (indéks réfraktif, angka Abbe, transmitansi, reflectivity), sipat fisik (teu karasa, deformasi, eusi gelembung, rasio Poisson urang), komo ciri hawa (koefisién ékspansi termal, hubungan antara indéks réfraktif jeung suhu) bahan optik Sadaya bakal mangaruhan sipat optik bahan optik.Kinerja komponén optik sarta sistem.Artikel ieu bakal ngawanohkeun sakeudeung bahan optik umum jeung sipat maranéhanana.
bahan optik utamana dibagi kana tilu kategori: kaca optik, kristal optik sarta bahan optik husus.

a01 Kaca optik
Kaca optik nyaéta bahan médium optik amorf (kaca) anu bisa ngirimkeun cahaya.Cahaya anu ngaliwatan éta tiasa ngarobih arah rambatan, fase sareng inténsitas.Biasana dianggo pikeun ngahasilkeun komponén optik sapertos prisma, lénsa, kaca spion, jandéla sareng saringan dina alat atanapi sistem optik.Kaca optik boga transparansi tinggi, stabilitas kimiawi jeung uniformity fisik dina struktur jeung kinerja.Cai mibanda konstanta optik husus tur akurat.Dina kaayaan padet-suhu low, kaca optik nahan struktur amorf tina kaayaan cair-suhu luhur.Ideally, sipat fisik jeung kimia internal kaca, kayaning indéks réfraktif, koefisien ékspansi termal, karasa, konduktivitas termal, konduktivitas listrik, modulus elastis, jsb, sarua dina sagala arah, nu disebut isotropi.
Pabrikan utama kaca optik kalebet Schott Jerman, Corning Amérika Serikat, Ohara Jepang, sareng Chengdu Guangming Glass domestik (CDGM), jsb.

b
Indéks réfraktif jeung diagram dispersi

c
kurva indéks réfraktif kaca optik

d
Kurva transmisi

02. kristal optik

e

kristal optik nujul kana bahan kristal dipaké dina media optik.Kusabab ciri struktural kristal optik, éta bisa loba dipaké pikeun nyieun rupa-rupa jandéla, lénsa, sarta prisma pikeun aplikasi ultraviolét jeung infra red.Numutkeun struktur kristal, éta bisa dibagi kana kristal tunggal jeung polycrystalline.Bahan kristal tunggal gaduh integritas kristal anu luhur sareng pancaran cahaya, ogé leungitna input anu rendah, janten kristal tunggal utamina dianggo dina kristal optik.
Husus: Bahan kristal UV sareng infra red umum kalebet: kuarsa (SiO2), kalsium fluorida (CaF2), litium fluorida (LiF), uyah batu (NaCl), silikon (Si), germanium (Ge), jsb.
Kristal polarisasi: Kristal polarisasi anu umum dianggo kalebet kalsit (CaCO3), kuarsa (SiO2), natrium nitrat (nitrat), jsb.
Kristal Achromatic: Ciri dispersi husus tina kristal nu dipaké pikeun ngahasilkeun lénsa obyektif achromatic.Contona, kalsium fluorida (CaF2) digabungkeun jeung kaca pikeun ngabentuk sistem achromatic, nu bisa ngaleungitkeun aberration buleud jeung spéktrum sekundér.
Kristal laser: dipaké salaku bahan gawé pikeun laser solid-state, kayaning Ruby, kalsium fluorida, neodymium-doped yttrium aluminium garnet kristal, jsb.

f

Bahan kristal dibagi kana alam sareng artifisial.Kristal alam jarang pisan, hésé tumuwuh sacara artifisial, ukuranana kawates, sareng mahal.Biasana dianggap nalika bahan kaca teu cukup, éta tiasa dianggo dina pita cahaya anu teu katingali sareng dianggo dina industri semikonduktor sareng laser.

03 Bahan optik husus

g

a.Kaca-keramik
Kaca-keramik mangrupakeun bahan optik husus nu lain kaca atawa kristal, tapi wae di antara.Beda utama antara kaca-keramik jeung kaca optik biasa nyaéta ayana struktur kristal.Éta ngagaduhan struktur kristal anu langkung saé tibatan keramik.Cai mibanda ciri koefisien ékspansi termal low, kakuatan tinggi, karasa tinggi, dénsitas low, sarta stabilitas pisan tinggi.Hal ieu loba dipaké dina ngolah kristal datar, standar méteran teken, kaca spion badag, laser gyroscopes, jsb.

h

Koéfisién ékspansi termal bahan optik microcrystalline tiasa ngahontal 0.0 ± 0.2 × 10-7 / ℃ (0 ~ 50 ℃)

b.Silicon Carbide

abdi

Silicon carbide mangrupikeun bahan keramik khusus anu ogé dianggo salaku bahan optik.Silicon carbide boga stiffness alus, koefisien deformasi termal low, stabilitas termal alus teuing, sarta pangaruh ngurangan beurat signifikan.Hal ieu dianggap bahan utama pikeun kaca spion lightweight ukuran badag sarta loba dipaké dina aerospace, lasers-kakuatan tinggi, semikonduktor jeung widang lianna.

Kategori ieu bahan optik ogé bisa disebut bahan média optik.Salian kategori utama bahan media optik, bahan serat optik, bahan pilem optik, bahan kristal cair, bahan luminescent, jsb sadayana milik bahan optik.Kamekaran téknologi optik teu bisa dipisahkeun tina téhnologi bahan optik.Kami ngarepkeun kamajuan téknologi bahan optik nagara urang.


waktos pos: Jan-05-2024